I børnehuset Midgården er tryghed, nærværd og omsorg kendetegnet ved vores hus. Vi er en integreret institution og har en vuggestuegruppe og to børnehavegrupper. Vi bor i et stort hus med masser af plads og vi er så heldige at have en stor dejlig sal og en kæmpe natur legeplads, hvor børnene kan boltre sig. Vuggestuen har sin egen egen legeplads, hvor de små vuggestuebørn kan udfolde sig i deres eget tempo.

Selvom vi bor i et stort hus, lægger vi stor vægt på at børnenes dagligdag foregår i små grupper. Børnene bliver delt i mindre grupper, det kan være ved ture ud af huset, ved aktiviteter eller bare almindeligt hygge. Børnene er også selv gode til at fordele sig i huset og fordybe i mindre grupper.

Vi åbner og lukker i børnehaven, dvs. at frem til klokken er 8 er både vuggestuen og børnehaven samlet. Når klokken bliver 8, tager personalet fra vuggestuen de små med ned på deres stue. Om eftermiddagen samles de børn som er tilbage i huset kl. 16 i børnehaven, hvor de er til de bliver hentet af deres forældre. De hjælper med at feje, stable puder mm og er vilde med det.

Vi arbejder på tværs i huset og gør meget ud af at vi er en integeret institution.

Hver fredag, i de mørke måneder, er der fælles samling i salen hvor både vuggestuen og børnehaven deltager. Der bliver sunget sange og sanglege, det er på skift henholdvis vuggestuen og børnehaven, der står for planlægningen. 

Derudover har vi har vi hver torsdag formiddag fælles aktiviteter med de store børn fra vuggestuen og de mindre børn fra børnehaven. Dette foregår i børnehaven, så børnene fra vuggestuen stille og roligt kan vænne sig til at være i børnehaven. 

I børnehuset Midgården vipper børnene fra vuggestuen op i børnehaven når de er klar. Det betyder, at nogle børn vipper inden at de bliver tre og andre vipper efter at de er blevet tre. Alle børn fra vuggestuen vipper altid med en ven fra vuggestuen. Vi tager udgangspunkt i det enkelte barn i forhold til hvilken stue i børnehaven de skal starte på, dette skal blandt andet ses i forhold til gruppesamsætningerne, så børnegrupperne bliver så harmoniske som muligt.

 

SIDEN ER UNDER OPBYGNING:

 

 

k